HTML

Boredom

Az unalom hazája. Egy nagy kulimász. Űzöm tűzzel-vassal, hátha egyszer nem jön vissza.

Friss topikok

Címkék

2012.02.04. 16:12 -Syllbaba-

Szomszédbosszantás profi módon

Amikor épp nem Miss Marple regényeket olvasok Age of Mythologyval illetve újabban Pokoli szomszédokkal játszom. Nyilván a fiúknak a számítógépes játékok világa kicsivel ismerősebb terep,nekik talán mond is valamit a cím. 

Ami éveken át visszatartott a pc játékoktól (sem psp sem egyéb anyámkínjám épp ezért nincs) az a nekem való szórakozás hiánya. Nem repesek a zombivadászat gondolatától, és annyira helikopterpilóta sem szeretnék lenni, és valljuk be a póninevelés kicsit ciki. Maradnak a stratégiai és egyéb műfajú játékok, amiket vagy nekem esik nehezemre felfedezni, vagy tényleg hiány van belőlük a piacon. Jobb híján így egy délutános gamehouse.com-os játékokkal múlatom az időt, vagy előveszem a régi nagy kedvenceket, például a Pokoli szomszédokat. Itt is stratégiai tudást kell használni, de sokkal emészthetőbb módon, sőt, magamból kiindulva ez egy kiváló lányos játék. Fel kell deríteni dolgokat, rá kell jönni az összefüggésekre, van azért egy csipetnyi üldözéses izgalom is ... és persze semmi komoly. Nem olyan, ami odabilincsel a képernyő elé, és egész nap másra sem tudunk gondolni. Az addiktív játékok játszása egy bizonyos kor után, illetve társasági élet és  egyetem mellett már nem megengedhető. (Vagyis igen, de akkor alvásra ne számíts.)

A Pokoli szomszédok egy nagyar fejlesztésű játék, és ennek ellenére és/vagy ezen felül nagyon jó. Egyszerű grafika, vicces jelenetek. 

 

Woody-t nagyon idegesíti a szomszédja állandó zajos ténykedése, ezért beszökik a házába (tisztára mint a Vanishes csaj) és alaposan megkavarja az életét. Rajzszöget tesz az ágyába, A borát ecetre cseréli, a fogkeféjét cipősúrolóra. Mindeközben kamerával felveszi, tehát a megadott időn belül nem csak a lehető legtöbb csínyt kell a kedves szomszéd ellen elkövetni, de minél magasabb nézettséget is kell szerezni( minél több 'baleset' éri a kedves szomszédot, az annál dühösebb lesz és annál inkább nő a nézettség).

Pillanatokon  belül bele lehet tanulni, fontos a szomszéd napi rutinját kifigyelni, és a sziftver fejlesztői a megoldásokat sem adják a kezünkbe, nekünk kell kitalálni hogy hova érdemes önteni a taco szószt, hogy kellemetlen perceket szerezzünk. 

Magyar nyelvű és torrentről könnyen meg lehet szerezni, amit én találtam, ahhoz csak egy iso kép kezelő kellett és a torrent, máris indult a játék. 

Folytatás is készült, nekem az is nagyon tetszett, ott több ember ellen is elkövethetünk csínyeket, de a második utáni részek már nem ugyanazok.

A már említett videóklippen még erőteljesen gondolkodom, hogy milyen legyen. Saját forgatású, egyszerű, mégis ötleteset szeretnék.

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék


A bejegyzés trackback címe:

https://boredom.blog.hu/api/trackback/id/tr514065897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása